Kilo Kaybınızı İkiye Katlayabilen 32 Yiyecek Eşlemesi

Kilo Kaybınızı İkiye Katlayabilen 32 Yiyecek Eşlemesi

Bazı besleyici ve akıllı kombinasyonlar sayesinde, bu yeni tarif fikirleri hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Hızlı kilo vermek ister misiniz ? Çözüm basit: Daha fazla ye. Bu kulağa mantıksız gelse de , tavsiyenin arkasında bazı sağlam gıda kombinasyon bilimi var. Ancak çok heyecanlanıp dondurma ve kurabiyeleri ikiye katlamadan önce, bu yiyecek eşleştirme numarasının bazı uyarıları olduğunu anlayın.

Göbek yağını yakmak için doğru yiyecekleri bir tabakta bir araya getirmeniz gerekecek . Tamamlayıcı besinleri sayesinde, aşağıdaki tüm güçlü ikililer ya yağı kızartır, şişkinliği yener ya da metabolizmanızı ateşler. İki tane yiyip kilo verme çabalarınızı iki katına çıkarabilecekken neden sadece bir tane daha iyi vücut gıdası tüketesiniz?

Sağlığınızı ve kilo vermenizi hızlandıran bazı ciddi besleyici fikirleri keşfetmek için aşağıdaki lezzetli yiyecek eşleştirmelerimize göz atın! Okumaya devam edin ve bu gece ne yenileceğine dair daha fazla fikir için 2022'de Göbek Yağını Eriten 22 Öğün'ü kaçırmayın.

1. Fındık Ezmesi + Muz

Karbonhidrat eşleştirme basit bir önermedir: her öğünde bir karbonhidrat ve protein yiyin. Neden? Niye? Sağlıklı protein kaynaklarını ve sağlıklı kompleks karbonhidratları eşleştirmek , egzersiz sonrası kas iyileşmesine yardımcı olmaktan fazlasını yapar. Ayrıca sizi daha uzun süre tok tutar. Hem protein hem de sağlıklı yağlar, vücudunuzun şeker sindirimini yavaşlatarak kan şekerinizin ani yükselmesini önlemeye yardımcı olur. Bu eşleştirmede, muzlar karbonhidrat kaynağınızdır ve fıstık ezmesi, protein ve yağ kaynağınızdır.

2. Ispanak + Limon Suyu

İster sotelenmiş ıspanağınızın üzerine limon sıkın, ister sabah smoothienize biraz meyve suyu ekleyin, bu dinamik ikili sağlığınız için harikalar yaratacak. Neden? Niye? Limonlar bir C vitamini kaynağıdır, ıspanak ise vejeteryan bir hem olmayan demir kaynağıdır . Ispanaktaki diyet demirinin biyoyararlanımını artırmak için C vitamini (askorbik asit olarak da bilinir) eklemelisiniz. Uluslararası Vitamin ve Beslenme Araştırmaları Dergisi'ne göre C vitamini demir emilimini artırır.

3. Dolmalık Biber + Yumurta

Bir biber ve birkaç yumurta alın ve başlayın! Bu güçlü yağda kızartma ikilisi, skinny kot pantolonunuza hemen sığmanıza yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Yumurtalar, kolin adı verilen metabolizmayı hızlandıran bir besin içerir ve biberler iyi bir C vitamini kaynağıdır. C vitamininin kilo verme ile ne ilgisi var? Yeterli miktarda besin almak, orta kısımda yağ birikmesine neden olan bir hormon olan kortizol ile savaşmaya yardımcı olabilir. Biberleri doğrayın, biraz zeytinyağı ile kızgın bir tavaya ekleyin, iki veya üç yumurta ekleyin ve ince kalmak için çırpın.

4. Yulaf Ezmesi + Meyveler

Kilo vermeye çalışıyorsanız, üzerinde çilek bulunan yulaf ezmesi, düşünmek isteyebileceğiniz bir başka lezzetli yağda kızartılmış kahvaltı seçeneğidir. İkiliyi bu kadar güçlü yapan nedir? Her biri, Kanadalı araştırmacılara göre açlığı kontrol eden bir hormon olan ghrelin düzeylerini artıran çözünmez lif içerir. Ayrıca meyveler, kilo vermeye yardımcı olan ve aslında yağ oluşumunu durdurabilen polifenol adı verilen kimyasallarla doludur . Bu öğünü haftalık repertuarınıza eklemek, mayo sezonundan önce altılı paketinizi görmenize yardımcı olacaktır. Ve inanın bize, pişirme süresi buna değer.

İLGİLİ: Chewy Yulaf Ezmeli Çikolata Parçalı Kurabiye

5. Honeydew + Kırmızı Üzüm

Honeydew ve kırmızı üzümlerden oluşan bir meyve salatası ile yağla savaşın ve şişkinliği ortadan kaldırın. Kavun doğal bir idrar söktürücüdür, bu nedenle sıkı bir mideniz olmasına rağmen şiş görünmenize neden olan su tutmayla savaşmaya yardımcı olur. Kırmızı üzümler, yağ depolama genlerinin hareketini sakinleştirmeye yardımcı olan antosiyanin adı verilen bir antioksidan içerdikleri için daha iyi karın ateşine yakıt katarlar. Bu dinamik ikili, lezzetli, sağlıklı bir tatlı yapar ve ikili paketinizi altılı pakete dönüştüreceğinden emin olabilirsiniz - stat!

6. Antep Fıstığı + Badem

Mısır gevreği ve çubuk krakerden oluşan bir atıştırmalık karışımının tadı güzel olsa da, can attığınız o sıkı mideyi size vermeyecektir. Nişastalı karbonhidratları atın ve bunları fıstık ve badem kombinasyonu ile değiştirin. Araştırmacılara göre, karbonhidrat bazlı gıdalar yerine bu yemişlere ulaşmak, kilo verme oranını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Daha iyi haber: The Journal of the International Society of Sports Nutrition'da basılan bir araştırma , bademde bulunan amino asit L-arginin'in de vücudun egzersiz sırasında daha fazla yağ ve karbonhidrat yakmasına yardımcı olduğunu buldu. Bu nedenle, bahar tatili öncesi egzersizlerinizi ikiye katlarken, diyetinizin de çifte görev yaptığından emin olun!

7. Yoğurt + Tarçın

Kilo verme hedefinize neredeyse ulaştınız, ancak bu son birkaç kilo, hayatınıza devam edecek gibi görünüyor. Günlük dozda D vitamini takviyeli yoğurtla (biz Stonyfield Organik'i seviyoruz) son flab parçasını atın. Bir Beslenme Dergisi çalışması, hem kalsiyum hem de D vitamini açısından zengin diyetlerin vücudun emdiği ve depoladığı yağ miktarını önemli ölçüde azaltabileceğini buldu.

Kabınıza neden bir tutam tarçın eklemelisiniz? Sadece tadı harika olmakla kalmaz, aynı zamanda vücut kompozisyonunu ve insülin duyarlılığını iyileştiren güçlü antioksidanlar içerir. Hayvan çalışmaları ayrıca tarçın tüketmenin göbek kefalinin birikmesini önleyebileceğini bulmuştur. Hızlı, hareket halindeyken kahvaltı veya öğleden sonra atıştırmalık olarak bu lezzetli ikilinin tadını çıkarın. Sadece şekerden çok protein içeren bir tencere seçtiğinizden emin olun.

İLGİLİ: Bu Paleo Yulaf Ezmesi Tarifi, Şaşırtıcı Malzemeler Sayesinde Yulafsız Yapılmıştır

8. Yapraklı Yeşillikler + Zeytinyağı

Canavar iştahınız budamanızı zorlaştırıyorsa, biraz zeytinyağı ve lahana ile sotelenmiş bir garnitür veya salata yapmayı düşünün. Bu yiyecekleri yemek zayıflamanıza nasıl yardımcı olacak? Zeytinyağı, açlığı gidermeye yardımcı olan tekli doymamış yağlar açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda lahana gibi yüksek hacimli, düşük kalorili yeşillikler sizi doldurmadan tok tutmanıza yardımcı olur.

Ancak, sağlıklı yağın vitamin açısından zengin yeşilliklerle kombinasyonu, vücudunuzun bu yağda çözünen vitaminleri emmesi için gereklidir. Özellikle K vitamini lahanada yüksek seviyelerde bulunur. K vitamini, hücre büyümesini, kan dolaşımını ve kemik gücünü artırmak için gereklidir. Mesele şu ki, tüm bu vücut güçlendirici faydalardan yararlanmak için zeytinyağındaki yağa ihtiyacınız var.

9. Muz + Ispanak

Hafif yeşil muzlar, dirençli nişasta adı verilen bir şey açısından zengindir. Bu tür nişasta sadece tokluğu artırmakla kalmaz, aynı zamanda - adından da anlaşılacağı gibi - sindirime direnç gösterir. Sonuç: vücut, yağ oksidasyonunu destekleyen ve karın yağını azaltan yiyecekleri sindirmek için daha çok çalışmak zorundadır. Dahası, muzlar, gerçekte olduğunuzdan daha az düzgün ve formda görünmenize neden olabilecek sinir bozucu şişkinliği ortadan kaldırmaya yardımcı olan bir besin olan potasyum açısından zengindir.

Bu güçlü meyveyi, tokluğu artıran ve pompalama sonrası toparlanmaya yardımcı olan düşük kalorili bir sebze olan ıspanakla eşleştirerek saniyeler içinde yağda kızartılan bir smoothie yapın. Küçük bir muz, iki avuç ıspanak ve bir bardak organik %1 veya İrlanda yosunu içermeyen badem sütünü birkaç buz küpüyle birlikte bir karıştırıcıya atın, karıştırın ve tadını çıkarın!

10. Ton Balığı + Zencefil

Sahilde ince ve fit görünmek ister misiniz? Okyanustan başka bir yere bakmayın - ya da en azından sahildeki suşi lokantası. Bir ton balığı rulosunu veya birkaç parça ton balıklı sashimi'yi, tabağınıza gelen ve genellikle gözden kaçan turşu baharatı olan zencefille eşleştirmek, karın kaslarınızın parlamasına yardımcı olabilir. Zencefil gastrik boşalmayı hızlandırır, bu da "bebek yemeği" görüntüsünü diğer yiyeceklerden daha hızlı azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca vücutta şişkinliğe neden olan iltihaplanmayı destekleyen birkaç gen ve enzimi bloke eder.

Tuna'nın da bu takımdaki rolü önemli; flab depolanmasını teşvik eden ve midedeki yağ genlerini aşağı doğru düzenleyen ve göbek yağ hücrelerinin büyümesini durduran stres kimyasallarını engelleyebilen bir tür omega-3 yağı olan dokosaheksaenoik asidin ana kaynağıdır.

11. Elma + Karpuz

Tüm meyveler sağlıklıdır, ancak bazıları yağlarla diğerlerinden daha iyi savaşır. Ve en iyinin en iyisini basit bir meyve salatasında bir araya getirdiğinizde, sağlığa zarar veren flablara karşı sağlam bir savunmanız olur. Elmalar, meyve krallığındaki en iyi lif kaynaklarından biridir ve besin, iç organ yağını azaltmanın ayrılmaz bir parçasıdır. Aslında, bir Wake Forest Baptist Tıp Merkezi araştırması , beş yıl boyunca, günde yenen çözünebilir lif miktarındaki her 10 gramlık artışın iç organlardaki yağı yüzde 3,7 oranında azalttığını buldu.

Yağ yakmak için en iyi meyvelerimizden biri olan karpuz, lipit profillerini iyileştirerek ve yağ birikimini azaltarak bel yontma ateşine yakıt katar. Bu dinamik ikili, lezzetli, sağlıklı bir tatlı veya her zaman atıştırma yapar ve ikili paketinizi altılı pakete dönüştüreceğinden emin olabilirsiniz - stat!

12. Mısır + Fasulye

Karnınızı şişirebilecek bir şey yemek, kilo vermenin en iyi yolu gibi gelmese de, aslında sağlam bir stratejidir. Arya Atherosceloris'te yapılan bir araştırma, günde iki porsiyon protein ve lif açısından zengin baklagiller içeren kalorisi kısıtlı bir diyet yemenin, fasulye içermeyen kalori eşdeğeri bir diyete göre kilo vermeye daha etkili bir şekilde yardımcı olduğunu söylüyor. Lezzetli tatmanın yanı sıra, fasulyeleri mısırla eşleştirmek, zayıflama etkilerini artırmaya yardımcı olabilir.

Muz gibi mısır da sindirimi engelleyen bir tür karbonhidrat olan dirençli nişasta içerir. Buna karşılık, vücut, mısırın kalorilerinin veya glikozunun çoğunu ememez; bu, yakılmadığı takdirde yağ olarak depolanan ve kilo verme çabalarına yardımcı olan bir besin maddesidir. Faydalarından yararlanmak için lezzetli bir mısır ve fasulye garnitürü yapın. Tuz ve BPA içermeyen mısır ve fasulye kutularını bir tencerede birleştirin ve orta ateşte ısıtın. Toz biber ve kişniş ile tatlandırın.

Karışımı bel düzelten bir salata için yeşilliklere ekleyin, ızgara tavuk için lezzetli bir topper olarak kullanın veya hızlı, hareket halindeyken bir öğle yemeği için karışımı kızarmış tam tahıllı pide cebine yükleyin.

İLGİLİ: Tarçınlı Elmalı Yulaf Ezmeli Krep Tarifi

13. Patates + Biber

Düşük karbonhidratlı diyetlerin popülaritesi sayesinde beyaz patatesler haksız yere kara listeye alındı. Bununla birlikte, bilime ikinci bir bakış, patateslerin aslında kilo vermenize yardımcı olabilecek güçlü açlık terbiye ediciler olduğunu ortaya koyuyor. Aslında, Avustralyalı araştırmacılar , patateslerin aslında lif bakımından zengin kahverengi pirinç ve yulaf ezmesinden daha tok olduğunu keşfettiler! Kök sebze aynı zamanda iyi bir şişkinlik giderici potasyum kaynağıdır, bu nedenle neredeyse anında daha ince görünmenize yardımcı olabilirler.

Ancak, patateslerin iyi olması, en sevdiğiniz yüksek kalorili sosların da yeşil ışık yaktığı anlamına gelmez. Sana bakıyoruz pastırma parçaları! Önerimiz: Bunun yerine biraz zeytinyağı ve taze biber ile yarım fırında patatesin tadını çıkarın. Karabibere tadını veren güçlü bileşik olan piperin, yeni yağ hücrelerinin oluşumunu engelleyebilir - adipogenez olarak bilinen bir reaksiyon - bu da belinizi düzeltmeye, vücut yağını zaplamaya ve kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Üçlü bir galibiyet!

14. Yoğurt + Ahududu

O soğuk hava kefali tabakasını, zayıflatıcı bir kase yoğurt ve çilek ile hendekleyin. Bir Nutrition Journal çalışmasında , kalsiyum ve D vitamininin bir kombinasyonunu tüketmek - tipik olarak D vitamini takviyeli yoğurtta bulunanlar - aşırı kilolu popülasyonlarda göbek kefalini ve yağ emilimini önemli ölçüde azaltabilir .

Evde benzer sonuçlar elde etmek için, güne %2'lik sade yoğurtla başlayın ve lif dolu ahududu ile tamamlayın. Meyve, açlığı kontrol eden bir hormon olan ghrelin düzeylerini yükselten harika bir çözünmez lif kaynağıdır. Ayrıca meyveler, kilo vermeye yardımcı olan ve aslında yağ oluşumunu durdurabilen polifenol adı verilen kimyasallarla doludur. Hızlı bir kahvaltı veya öğleden sonra atıştırmalık olarak bu lezzetli ikilinin tadını çıkarın.

15. Sarımsak + Balık

Balık, trigliseritleri düşürmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan uzun omega-3 yağ asitleri zincirlerine ev sahipliği yapar. Aynı zamanda harika kas yapıcı protein kaynaklarıdır ve vücudunuzda ne kadar çok kas varsa, metabolizma hızınız da o kadar yüksek olur. Sarımsağı karışıma ekleyin ve göbek yağlarıyla savaşmak için ölümcül bir silahınız olsun.

Nutrition Research and Practice dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, 12 hafta boyunca günde 80 miligram sarımsak özü alan kadınlar kilo verdi ve VKİ'lerini önemli ölçüde düşürdü.

16. Cayenne + Tavuk

Tavuğunuzu bir tutam acı tozla tatlandırarak karnınızdaki şişkinliği artırın. Journal of the American College of Nutrition tarafından yapılan bir araştırmaya göre, kümes hayvanları gibi protein açısından zengin besinler yalnızca tokluğu artırmakla kalmıyor, aynı zamanda insanların yağlı öğünleri yakmasına da yardımcı oluyor . Aslında, makro yemek sonrası termojenezi yüzde 100 artırdı!

Bundan daha iyi olamayacağını düşündüyseniz, tekrar düşünün! Araştırmacılar acı biberin inatçı karın yağlarını yok etmeye de yardımcı olabileceğini söylüyor! Bize sorarsanız, tavuğunuz ızgaraya düşmeden önce üzerine biraz serpmek için daha iyi bir neden yok.

17. Beyaz Çay + Limon

Güçlü bir demlemek varken kimin Spanx'e ihtiyacı var? Beyaz çay, vücudunuzdaki yağları uzaklaştırmaya yardımcı olmak için üç farklı şekilde çalışır. Journal of Nutrition and Metabolism'de yayınlanan bir çalışma , beyaz çayın aynı anda lipolizi (yağın parçalanması) artırabildiğini ve adipogenezi (yağ hücrelerinin oluşumu) bloke edebildiğini gösterdi. Ardından, C vitamini alımınızı artırmak için çayınıza biraz limon ekleyin.

Bir araştırmaya göre, katılımcılar yeterli C vitamini seviyelerine sahip olduklarında egzersiz sırasında yağ yakımını yüzde 30'a kadar artırdı . Çörek üstü eriyen çay diye bir şey varsa, işte budur.

18. Ahududu + Ceviz

Bir Avrupa Endokrinoloji Dergisi çalışmasında, araştırmacılar, diyetleri çözünmez lifle desteklenmiş olanların, açlığı kontrol eden bir hormon olan grelin düzeylerinin daha yüksek olduğunu keşfettiler. Ve bu küçük yakut mücevherlerin bir fincanında 8 gram lif var! Çözünmeyen lif, bağırsaklarınızdaki sağlıklı bakterileri beslemeye yardımcı olur ve vücudunuzdaki iltihaplanmayı azaltan bir yağ asidi üretimini tetikler.

Bu yağ yakan mermileri, cevizde bulunanlar gibi iyi çoklu doymamış yağlarla eşleştirmek, yağ depolanmasını azaltan ve insülin metabolizmasını iyileştiren genleri aktive eder. Bir ons porsiyon başına yaklaşık 13 gram olan ceviz, bu yağların en iyi besin kaynaklarından biridir.

19. Nuggets + Yeşiller

Pepita, kabak çekirdeği için İspanyolca bir terimdir ve onları sadece jack o'lantern iç organları olarak kabul ederseniz, bir ziyafet içindesiniz. Bir ons tohum, sekiz gram protein içerir - bir yumurta veya bademden daha fazla - ve lif, çinko ve potasyum gibi kas inşası ve iyileşmesinin anahtarı olan düz karınlı besinler açısından zengindir. Herhangi bir ekstra düz karınlı lif zımbası için salatalara serpin.

20. Tatlı Patates + Yunan Yoğurt

Kilo verme, yağ yakma ve fitness yakıtı söz konusu olduğunda, birkaç yiyecek yoğurttan daha güçlüdür. Neden normal yerine Yunanca'yı seçmelisiniz? Birincisi, Yunan yoğurdu , aynı miktarda kalori için normal yoğurdun iki katına kadar protein sağlar ve bu da onu daha doyurucu hale getirir.

Öte yandan tatlı patatesler, yavaş sindirilen karbonhidratların kralıdır ve sizi daha uzun süre tok ve enerji dolu hissetmenizi sağlar. Buradaki sihirli bileşenler arasında karotenoidler, kan şekeri seviyelerini dengeleyen ve kalorilerin yağa dönüşmesini önleyen insülin direncini düşüren antioksidanlar bulunur. Combo'nun yağda kızartma etkileri için ekşi krema yerine bir parça Yunan yoğurdu kullanın.

21. Su + Narenciye

Bir masaj beklerken her oturduğunuzda orada oturduğunu görürsünüz. Spa suyu - dilimlenmiş bütün limon, portakal veya greyfurt içeren bir sürahi buzlu su - şekerli içeceklerin harika bir alternatifidir. Narenciye kabukları, karaciğer enzimlerini uyaran, vücuttaki toksinlerden kurtulmaya ve sisteminizdeki yağları temizlemeye yardımcı olan güçlü bir antioksidan olan d-limonen ekler.

22. Bitter Çikolata + Elma

Bitter çikolata, keyifli bir tatlıdan daha fazlasıdır - beliniz için cennettir. Son zamanlarda yapılan bir araştırma, kakaodaki antioksidanların laboratuvar farelerinin aşırı kilo almasını engellediğini ve aslında kan şekeri seviyelerini düşürdüğünü buldu. Louisiana Eyalet Üniversitesi'nde yapılan ayrı bir çalışma, midemizdeki bağırsak mikroplarının, çikolatayı kalp sağlığına uygun, insülin direnci ve iltihaplanma ile bağlantılı genleri kapatan anti-enflamatuar bileşiklere fermente ettiğini buldu.

Etkileri artırmak için çikolatanızı (en az %70 kakao) birkaç elma dilimiyle eşleştirmeyi deneyin. Meyve, bağırsaklarınızın fermantasyon sürecini hızlandırarak iltihaplanma ve ağırlıkta daha da büyük bir azalmaya yol açar .

İLGİLİ: Çilek ve Kremalı Keto Gecelik Yulaf

23. Ricotta + Meyveler

Tennessee Üniversitesi'ndeki Beslenme Enstitüsüne göre, ricotta gibi kalsiyum açısından zengin yiyecekler tüketmek vücudunuzun yağları daha verimli bir şekilde metabolize etmesine yardımcı olabilir. Kilo vermenize ve hatta yağ oluşumunu durdurmanıza yardımcı olabilecek güçlü doğal kimyasallar olan polifenoller içeren meyvelerle doldurun.

Aslında, Texas Woman's University'nin yakın tarihli bir araştırmasında araştırmacılar, farelere günde üç porsiyon çilek yedirmenin yağ hücrelerinin oluşumunu yüzde 73'e kadar azalttığını buldular! 1 bardak meyveyi ezin ve kendi sularında bir saat bekletin, ardından karın inceltici bir tatlı için ricotta üzerine kaşıklayın.

24. Nohut + Zeytinyağı

Bu küçük bej mermileri bir süper yiyecek olarak düşünmeyebilirsiniz, ama başlama zamanı. Besin maddeleri ve çözünür lif bakımından yüksek olan nohut, kolesistokinin adı verilen iştahı bastırıcı bir hormon salgılayarak tokluk hissini artıran, başlıca kilo verme silahıdır. Ayrıca, toklukla ilişkili bir hormon olan serotoninin kandaki seviyesini artırabilen sızma zeytinyağı (merhaba humus!) ile kusursuz bir şekilde karışırlar.

25. Salatalık + Elma Sirkesi

Salatalığın yaklaşık yüzde 95'i sudur. Sadece sizi nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda H2O içeriği ve düşük kalori sayımı sayesinde kilo verme çabalarınızı da artırır. Bir orta boy kek sadece yaklaşık 45 kalori içerir, bu yüzden suçluluk duymadan yiyebilirsiniz, ancak tek başlarına biraz sıkıcı olabilirler. Daha fazla lezzet ve yağda kızartma için, yağları parçalayan proteinleri serbest bırakan genleri "açtığı" gösterilen elma sirkesi ile gezdirmeyi deneyin.

175 fazla kilolu Japon kadın ve erkek üzerinde yapılan bir çalışmada araştırmacılar, 12 hafta boyunca günde 1 veya 2 yemek kaşığı elma sirkesi içen katılımcıların vücut ağırlıklarını, VKİ'lerini, iç organ yağlarını ve bel çevrelerini önemli ölçüde azalttığını bulmuşlardır.

26. Acı Sos + Yumurta

Acı sos, iştahı bastırdığı ve termojenezi (vücudun enerji olarak yağ yakma yeteneği) artırdığı kanıtlanmış bir bileşik olan kapsaisin açısından zengindir . Kanadalı araştırmacılar tarafından iyi alıntılanan bir araştırma , erkeklerin (çay kaşığı başına sıfır kalori içeren) acı soslu meze yediklerinde, sonraki öğünlerde yemeyenlere göre yaklaşık 200 daha az kalori yediklerini buldu. Bu ateşli çeşniyi yumurtaların üzerine gezdirin ve yağ cızırdayacak. Yumurtalar, kilo verme silahı olan argininin harika kaynaklarıdır.

Araştırmacılar, Journal of Dietary Supplements'ta yayınlanan yakın tarihli bir araştırmaya göre, amino asidi obez kadınlara 12 hafta boyunca uygulamanın bel boyutunda ortalama 7 cm'lik bir azalma ve ortalama 6,5 ​​kiloluk bir kilo kaybıyla sonuçlandığını buldular.

27. Siyah Fasulye Cipsi + Guacamole

Evet, doğru okudunuz; Besin değeri yüksek çeşitler olmaları koşuluyla, cips yemeye iznimiz var. Beanitos Siyah Fasulye Cipslerini seviyoruz çünkü "normal" bir gevrekten daha fazla protein ve lif içeriyorlar. Atıştırmalığınızın kalıcılığını artırmak için deniz tuzu serpilmiş ikramları 100 kalorilik guac paketiyle eşleştirin. Guacamole'deki ana bileşen olan avokado, açlık hissini yatıştırmaya yardımcı olan oleik asit içeren sağlıklı tekli doymamış yağları bir araya getirir.

İLGİLİ: Kilo Kaybı İçin En İyi 15 Yulaf Ezmesi Tarifi

28. Filizlenmiş Üzümlü Ekmek + Fıstık Ezmesi

Bu kremamsı ve tatlı kombinasyonun tadı hoşgörülü olsa da, besleyici açıdan hiç de öyle değil. Hezekiel ekmeğindeki kuru üzüm, şeker özlemini daha ilk anda bastırmaya yardımcı olan doğal tatlılık sağlarken, B6 vitamini ve manganez açısından zengin kepekli tahıllar, ruh halinizi yükseltmeye yardımcı olarak, ekmeği öğleden sonra atıştırmaları için ideal hale getirir.

Fındık ezmesi, açlığı gideren sağlıklı yağlara ve bel yontan etsiz proteinin sağlam bir vuruşuna katkıda bulunur. Fazla kiloları uzak tutmak için, sağlığa zararlı hidrojene yağlar ve ilave şeker içermeyen çeşitleri satın aldığınızdan emin olun.

29. Tam Buğday Krakerleri + Ton Balığı

Markette bulacağınız çoğu krakerden farklı olarak, Triscuit'in Fırında Tam Tahıl çeşidi, lif bakımından zengin tam tahıllı buğdayın en bol olduğu sadece üç bileşenle yapılır. Düşük maliyetli, protein açısından zengin ton balığı, lezzetli bir kraker ilavesi sağlar ve katı bir dokosaheksaenoik asit kaynağıdır. Bu tür omega-3, midedeki yağ genlerini aşağı doğru düzenler, yağ hücrelerinin büyümesini engeller ve sizi düzeltme hedefinize doğru yolda tutar.

30. Bebek Havuç + Humus

Tabağınıza sağlıklı yağ, lif ve kilo verdirici protein sağlamanın yanı sıra, bu iştah açıcı ikili, karnınızı doyuran su, A vitamini (vücudun protein sentezlemesine yardımcı olur) ve lipolizi hızlandırmaya yardımcı olan bir mineral olan magnezyum ile doludur. , vücudunuzun depolarından yağ saldığı bir süreç. Evden uzakta atıştırma eğilimindeyseniz, tek kullanımlık humus kapları arayın ve hareket halindeyken faydalarından yararlanmak için sebzelerinizi plastik bir atıştırmalık torbasına atın.

İLGİLİ: Hızlı Kilo Kaybı için En İyi 9 Yüksek Proteinli Gıda

31. Elma + Fıstık Ezmesi

Çıtır çıtır, tok tutan (yüksek su ve lif içeriği sayesinde) ve besinlerle dolu olan elma, kilo verdiren en iyi meyvelerden biridir. Tamamen doğal fıstık ezmesi üzerine sürmek, denkleme kremsi bir doku ve yavaş sindirilen, kalp sağlığına sahip tekli doymamış yağlar ekler ve bu da göbeğinizi bir sonraki öğününüze kadar tok tutar.

Bonus: Yer fıstığı, yağ depolama genlerinin etkisini azaltmaya yardımcı olan iki besin maddesi olan genistein ve resveratrolün en önemli kaynağıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski