Hızlı Kilo Kaybı için En İyi 9 Yüksek Proteinli Gıda

Hızlı Kilo Kaybı için En İyi 9 Yüksek Proteinli Gıda

Bu atıştırmalıklar hızlı, yemesi kolay ve lezzetlidir.

Bazı insanlar kilo vermek için daha az yemeleri gerektiğini varsayar, ancak bu doğru değildir. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde kilo vermek, yeterli besin almak ve günlük diyetinize ekleyebileceğiniz, yemekten gerçekten zevk aldığınız sağlıklı yiyecekleri seçmekle ilgilidir.

Kendiniz için bir kilo verme hedefi belirlediyseniz, gün boyunca yemek için sağlıklı yiyecekler bulmak önemlidir. Bu, özellikle öğün aralarındaki atıştırmalıklar için geçerlidir. Hoşunuza giden sağlıklı, yüksek proteinli atıştırmalıklar bulabilirseniz, sizi daha aç ve tatminsiz hissetmenize neden olacak abur cubur veya atıştırmalıkları yemeye daha az hevesli olursunuz.

Kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek bazı yüksek proteinli atıştırmalık seçenekleri hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin. Daha sağlıklı beslenme fikirleri için Hızlı Kilo Kaybı için En İyi 6 Yeme Alışkanlığına göz atın.

1. Antep fıstığı

Her yere yanınızda götürebileceğiniz hızlı ve kolay bir atıştırmalık antep fıstığıdır .

" Antep fıstığı , lif ve sağlıklı yağlarla birlikte doğal bir protein kaynağıdır ve tokluğu artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca, kabukları hala içinde olan antep fıstığını yemek, artık kabuklar bir 'işaret' görevi görebileceğinden, kilo vermeye daha da yardımcı olabilir. Fıstığı çıkarmak için her bir antep fıstığı kabuğunu açma eylemi, yeme sürecini yavaşlatır, bu da daha fazla doyuma yol açabilir ve insanların açlık ipuçlarına dikkat etmesine olanak tanır.Veriler, fıstıkları kabuklu olarak yemenin, insanların yenen porsiyon boyutunu yönetmelerine yardımcı olabileceğini gösteriyor. ," diyor Bunu Yiyin, O Değil! tıp uzmanı yönetim kurulu üyesi Lauren Manaker, MS, RDN , The First Time Mom's Pregancy Cookbook ve Fueling Male Fertility kitaplarının yazarı .

2. Çok haşlanmış yumurta

Yumurtaların sağlık açısından pek çok faydası vardır ve haşlanmış olanları yemek, hızlı ve kolay bir atıştırmalık sağlar.

Manaker, " Kaynatılmış yumurtalar , uygun bir pakette yüksek kaliteli proteinle doludur. Ayrıca, bu atıştırmalıklar, kilo yönetimini destekleyen besinler ve amaca daha fazla yardımcı olmak için biraz yağ ile yüklenir" diyor.

3. Protein çubuğu

Sadece protein açısından yüksek değil, aynı zamanda ilave şeker oranı düşük olanları da bulursanız, protein çubukları sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olabilir.

" Bir protein barı yemek , kilo vermek için bulabileceğiniz en iyi yüksek proteinli atıştırmalıklardan biridir. İyi olanlar tipik olarak porsiyon başına 15-20 g proteinin yanı sıra demir, kalsiyum, magnezyum, Potasyum, fosfor ve B vitaminleri. İlave şeker veya yapay tatlar içeren protein barlardan uzak durmak isteyeceksiniz. Bununla birlikte, protein barlar sizi tok tutmak, kas inşa etmek, yağ yakmak ve nihayetinde kilo vermenize yardımcı olmak için harikadır. Kayıp yolculuğu," diyor Go Wellness yazarı Courtney D'Angelo, MS, RD .

4. Süzme peynir

Süzme peynir , yalnızca protein içeriği nedeniyle değil, aynı zamanda çok yönlülüğü nedeniyle de harika bir atıştırmalıktır. Tek başına yiyebilir veya en sevdiğiniz meyve ile eşleştirebilirsiniz.

Süzme peynir bazen bir garnitür olarak kullanılır, ancak yüksek proteinli bir diyet uygulayan birçok kişi atıştırmalık olarak süzme peynir yiyecektir ve protein açısından çok yüksektir. Örneğin, bir fincan süzme peynir kabaca 25 gramdır . D'Angelo, "Aynı zamanda mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır. Bu kadar çok protein ve diğer harika mineral kaynakları ile süzme peynir, kilo vermeye çalışanlar için en iyi yüksek proteinli atıştırmalıklardan biridir" diyor.

5. kurutulmuş sığır eti

Kurutulmuş sığır eti , hareket halindeyken mükemmel bir atıştırmalık seçeneğidir ve bol miktarda proteinle doludur.

"Uygun bir protein kaynağına ihtiyacınız olduğunda makul miktarda kurutulmuş sığır eti tüketmek harika bir seçenektir. Tipik olarak, yalnızca 80 kalori ile 1 ons başına 9 grama kadar protein elde edebilirsiniz. Aynı zamanda birçok vitamin ve mineral bakımından yüksektir. demir, çinko, vitamin B12, folat ve fosfor. Kurutulmuş sığır etinin en iyi yanlarından biri, hareket halindeyken yanınıza alabilmenizdir, bu da onu protein hedeflerinize ulaşmaya çalışırken harika bir seçenek haline getirir, "diyor D'Angelo.

6. Badem ezmesi ve elma

Bazen mükemmel atıştırmalık, en sevdiğiniz meyve ve sağlıklı bir fındık ezmesinin birleşimidir .

" Özellikle badem yağı, tekli doymamış yağ, E vitamini, manganez, magnezyum, lif ve protein gibi önemli miktarda besin içerir. Yağ içeriği, acemi sağlıklı atıştırmayı korkutsa da, yağ ve besinlerin kalitesi onu bir Cips veya hamur işlerinden çok daha iyi bir seçenek, "diyor Balance One Supplements'ta kayıtlı diyetisyen Trista Best, MPH, RD , LD .

7. Yunan yoğurdu ve çilek

Daha tatlı ve ilave şeker oranı düşük bir atıştırmalık arıyorsanız, bir Yunan yoğurdu ve karışık meyve kombinasyonunu denemek isteyebilirsiniz.

" Yunan yoğurdu mükemmel bir kalsiyum ve protein kaynağıdır. Düzenli olarak yoğurt yemek, özellikle kilo vermeyle ilgili olarak sağlığınızı birçok yönden iyileştirebilir. Yediğiniz yoğurdun kalitesine özellikle dikkat etmek önemlidir. ilave şeker ve yağ açısından. Yoğurttaki protein, sizi ağırlaştırabilecek fazladan kalori ve yağ olmadan sizi tok tutacağı için kendinizi daha tok hissedebilirsiniz. Hızlı bir atıştırma veya öğün yerine koymak için abur cubur yerine yoğurda yönelmek iştahınızı kesecektir. Ekstra kalorilerden halsiz hissetmeden, "diyor Best.

8. türkiye roll-up'ları

Hareket halindeyken yanınıza almak için hızlı bir atıştırmaya ihtiyacınız olduğunda hindi bir başka kolay ve sağlıklı seçenektir.

RDN'den PhD Lisa Young, " Hindiyi marula sarın ve düşük karbonhidratlı bir atıştırmalık için en sevdiğiniz sostan bir çay kaşığı humus veya hardal ekleyin . Hindi iyi bir protein kaynağıdır ve çok tok tutar ve tutması kolaydır" diyor. Finally Full, Finally Slim yazarı  ve tıp uzmanları danışma kurulumuzun üyesi.

9. Humus ve sebzeler

Gün boyunca bol miktarda sebze almak önemlidir, ancak bazen bu gerçekten sıkıcı gelebilir. Biraz humusla tatlandırın ve bu arada protein takviyesi alın.

Young, " Humus nohuttan yapılır ve bitki proteini içerir. Tok tutar ve lezzetli bir sos yapar" diyor.

Bu makalenin önceki bir sürümü ilk olarak 8 Haziran 2022'de yayınlandı.

Ayrıca Ziyaret Edin: Kilo Kaybı İçin En İyi 15 Yulaf Ezmesi Tarifi

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski