Şimdiye Kadarki En Kolay Fıstık Ezmesi Gecelik Yulaf Tarifi

Şimdiye Kadarki En Kolay Fıstık Ezmesi Gecelik Yulaf Tarifi

Hafta için yemek hazırlamayı daha da kolaylaştıran çok yönlü pişirmesiz kahvaltıyla tanışın.
Yemekleri olabildiğince kullanışlı hale getirmekle ilgileniyorum. Yemek pişirmeyi gerektirmeyen bir salata ya da kahvaltı hazırladığımda, özellikle de yoğun bir iş haftasından önce zamanımı dinlenerek geçirmeyi tercih ettiğim hafta sonlarımda daha mutlu oluyorum. Bu yüzden gece yulafları , yemek hazırlığı kahvaltılarımdan biri olma eğilimindedir.

Bu fıstık ezmesi yulaf ezmesi tarifini ilk kez bir araya getirdiğimde, her şeyin ne kadar kolay olduğu konusunda şok oldum. Aşağıda, kesinlikle pişirmeye gerek kalmadan evde yulaf ezmesi yapmak için adım adım kolay rehberimi göstereceğim.

Bu fıstık ezmesi gecelik yulaf tarifi, sağlıklı kahvaltılarınızdan biri olacak!

Kolay Fıstık Ezmesi Gecelik Yulaf Tarifi

1 PORSİYON YAPAR

İÇİNDEKİLER

  • 1/2 su bardağı kesilmiş yulaf
  • 1/2 su bardağı süt (Ben bunları badem sütü ile yapmayı severim)
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çay kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 çay kaşığı chia tohumu, isteğe bağlı
  • kapaklı Mason kavanozu

NASIL YAPILIR

1. Kuru malzemeleri ekle

Önce kuru malzemeleri Mason kavanoza dökerek her şeyi karıştırmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum. Bu yulaf ve isterseniz chia tohumu olur. Chia tohumları genellikle daha pahalı olduğu için bu tarifte onları isteğe bağlı yaptım, ancak özellikle lifle dolu oldukları için onları yulaflarımda görmekten çok keyif alıyorum .

2. Islak malzemeleri ekleyin

Önce sütü, ardından fıstık ezmesini ve akçaağaç şurubunu dökmeyi seviyorum. Bunu, sütü dökerken üzerime sıçratmamak için yapıyorum. Nedense, yemek pişirirken her zaman üzerime bir çeşit yiyecek bulaşıyor… hatta pişirme gerektirmeyen basit bir tarif bile. Bu.

3. Yulafın suya batırıldığından emin olun

Yulafların daha yumuşak yulaf ezmesi kıvamına gelmesi için süt karışımına tamamen daldırılmaları gerekir. Her şeyin sıvı içinde olduğundan emin olmak için bir kaşık kullanarak üstteki ve yanlardaki tüm yulafları aşağı doğru itin.

4. Üzerini örtüp bir gece buzdolabında bekletin

Yulaf buzdolabında birkaç gün dayanabilir, ancak yulafımı tüketmeden önceki gece hazırlamayı seviyorum. Daha doyurucu bir yulaf ezmesi severim, bu yüzden çok fazla oturmalarını ve çok duygusallaşmalarını istemiyorum.

5. Sabah istediğiniz meyve soslarını ekleyin

Yaratıcı olabileceğiniz yer burası! Bu fıstık ezmesi yulaf ezmesi tarifi çok yönlüdür, bu nedenle fıstık ezmesi ile tadını çıkarmayı sevdiğiniz herhangi bir meyveyi ekleyin. Taze meyvelere yönelme eğilimindeyim, ancak elma, muz ve hatta taze mango da ekleyebilirsiniz!

6. Paketleyin ve yanınızda getirin


Bu tarifin en sevdiğim yanı? Bu kapak kavanoza geri döndüğünde, çantanıza atabilir ve işe götürebilirsiniz. Sabahları e-postalarımı gözden geçirirken masamda bir fincan kahve eşliğinde yulafımın tadını çıkarmayı seviyorum. Hafta içi yoğun sabahlarda daha sağlıklı (ve daha ucuz) kahvaltılar yemeyi çok daha kolay hale getirir!

FISTIK EZMESİ GECELİK YULAF TAM TARİF

Talimatlar

  1. Önce kuru malzemeleri (yulaf ve chia tohumlarını (istenirse)) Mason kavanoza ekleyin.
  2. Sütü dökün, ardından fıstık ezmesini ve akçaağaç şurubunu ekleyin.
  3. Fıstık ezmesi yulaf karışımına eşit şekilde eklenene kadar malzemeleri karıştırın. Tüm yulafların sütün içinde olduğundan emin olun.
  4. Kapağı kapatın ve yulafları buzdolabına koyun.
  5. Ertesi sabah, istediğiniz meyve toppers serpin. Zevk almak!

Bu İpucu Yiyin

Gecelik yulaf buzdolabında birkaç gün kalabilir. Ancak yulafın sütün içinde ne kadar uzun süre kalırsa o kadar yumuşak olacağını unutmayın. Daha sağlıklı bir doku tercih ediyorsanız, her gece yatmadan önce taze bir karışımı karıştırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Biraz daha kahvaltı fikrine mi ihtiyacınız var? Bu kahvaltı fikirleri yapmak için sadece beş malzeme alır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski