Fıstık Ezmesi ve Muz Tarifi ile Sağlıklı Yulaf Ezmesi

Fıstık Ezmesi ve Muz Tarifi ile Sağlıklı Yulaf Ezmesi

Bu kolay ve sağlıklı kahvaltıyla o hazır, aromalı yulaflara veda etme zamanı.

Yulaf ezmesi , kahvaltı masasının sağlıklı bir temel unsuru olarak haklı bir üne sahiptir, ancak bu, bu mütevazı tahılı yanılmaz yapmaz. Sorun şu ki, sade yulaflar düzenli olarak yemek için çok sıkıcıdır ve aromalı yulaflar , kahvaltı kasenize ait olmayan fazla miktarda şeker ve diğer malzemeleri taşır. Bu nedenle, sağlam bir kahvaltı seçeneği olduğunu düşündüğünüz tüm bu hazır yulaf ezmesi paketleri aslında sağlığınıza yardımcı olacak hiçbir şey yapmıyor ve  düşündüğünüzden daha fazla zarar veriyor olabilirler.

Her iki sorunu da  , doğal tatlılık ve bir miktar potasyum için zengin bir sağlıklı yağ ve muz temeli sağlamak için fıstık ezmesi ve badem kullanarak çözüyoruz. Bu, haftada 5 gün yiyebileceğiniz ve yemeniz gereken türden bir yulaf ezmesidir.

Yulaf ezmesinin en saf haliyle, kaçırmak istemeyeceğiniz bir sürü faydası vardır. LDL kolesterolünüzü (kötü kolesterol türü) düşürmeye yardımcı olmaktan,  dirençli nişastanın (kilo vermenize yardımcı olan karbonhidrat türü) en iyi kaynaklarından biri olmaya kadar, yulaf düzenli olarak, doğru şekilde, kurs.

Fıstık ezmeli ve muzlu bu yulaf ezmesini, size iyi gelen malzemeleri nedeniyle çok seviyoruz. Dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir sabah yemeği yapar.

BESLENME: 320 kalori, 10 gr yağ (1 gr doymuş), 17 gr şeker

4 KİŞİLİK

İHTİYACIN OLACAK

  • 4 1/2 su bardağı su
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • Bir tutam tuz
  • 2 muz, dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1/4 su bardağı kıyılmış badem
  • 2 yemek kaşığı agave şurubu

NASIL YAPILIR

  1. Orta boy bir tencerede suyu kaynatın. Isıyı en aza indirin ve yulaf ezmesi ve tuzu ekleyin. Yulaflar yumuşayana ve sıvının çoğunu emene kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin.
  2. Muz, fıstık ezmesi, badem ve agav şurubu ekleyin ve eşit şekilde karışması için karıştırın. Yulaf ezmesi çok kalınsa, bir sıçrama süt ekleyin.

Bu İpucu Yiyin

Fıstık ezmesi ve muz en sevdiğimiz yulaf ezmesi süslememiz olabilir, ancak birkaç şaşırtıcı olanlar da dahil olmak üzere sade bir kase haşlanmış yulafı kandırmanın düzinelerce yolu vardır (bizi tuzlu fikrini ilk tanıtan Mark Bittman'a bir şapka ucu yulaf ezmesi).

  • Doğranmış elmalar (çiğ veya biraz tereyağında sote), kızarmış ceviz ve bir tutam tarçın
  • Dilimlenmiş şeftali, esmer şeker ve doğranmış cevizler (şeftali ayakkabıcısını düşünün)
  • Soya sosu, yeşil soğan ve kızarmış yumurta (bize güvenin - bu çok mantıklı) 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski