En İyi Elma Kırıntısı Tarifi

En İyi Elma Kırıntısı Tarifi

 Gerçekten senin için iyi olan çökmekte olan bir tatlı mı? Sizi bu enfes kruvasanla kapattık.

"Elma kırıntısı kadar Amerikalı" aynı yüzüğü taşımasa da, arkasında aynı ruh var. Tart, tatlı kavrulmuş elmalar ve gevrek ayakkabıcı tepesinden oluşan bu bireysel yemekler, bir yemeğe derinden tatmin edici bir son verir. Bunu bu kadar özel yapan şey, tepesi: Yulaf ve badem, bu yemeğe sadece bir miktar lif,  sağlıklı yağ ve standart un bazlı bir parçada bulamayacağınız antioksidanlar vermekle kalmaz, aynı zamanda tepenin gevrek dokusunu da verir. yumuşak pişmiş elmalarla daha tatmin edici bir kontrast oluşturur.

BESLENME: 290 kalori, 12 gr yağ (4 gr doymuş), 44 gr karbonhidrat

4 KİŞİLİK

İHTİYACIN OLACAK

  • 2 Granny Smith elma, soyulmuş, özlü ve dilimler halinde kesilmiş
  • 1⁄2 su bardağı elma suyu
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1⁄4 çay kaşığı tarçın
  • 1⁄4 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı yuvarlanmış yulaf
  • Tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı soğutulmuş tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1⁄ 4 su bardağı kıyılmış badem
  • Krem şanti veya krem ​​şanti

NASIL YAPILIR

  1. Fırını 400 ° F'ye önceden ısıtın.
  2. Elmaları, elma suyunu, 2 yemek kaşığı esmer şekeri, 1⁄8 çay kaşığı tarçın ve 1⁄8 çay kaşığı hindistan cevizini geniş bir karıştırma kabında birleştirin.
  3. Ayrı bir kapta yulafı kalan 2 yemek kaşığı esmer şeker, 1/8 çay kaşığı tarçın ve 1-8 çay kaşığı hindistan cevizi ve bir tutam tuzla birleştirin.
  4. Tereyağını ekleyin ve karışımı nemli topaklar halinde bir araya gelene kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Bademleri ekleyin ve onları da çalıştırın.
  5. Elmaları 4 ramekine paylaştırın ve üzerini yulaf ezmesi-badem karışımıyla süsleyin. Fırının orta rafında yaklaşık 25 dakika elmalar ısınıp köpürene ve hamurlar kahverengileşmeye başlayana kadar pişirin. (Tepsi önemli ölçüde kahverengi değilse, pişirmenin son dakikası için piliçleri açabilirsiniz.)
  6. Birkaç dakika soğumaya bırakın. Cömert bir parça çırpılmış krema veya krem ​​şanti ile servis yapın.

Bu İpucu Yiyin

Çıtır çıtır badem parçaları ve lif bakımından zengin yulaftan yapılan bu ufalanmış tepesi, hemen hemen her meyveye uyarlanabilir . Mevsimleri takip etmek en iyisidir, sadece meyveler daha kolay bulunabileceği ve daha ucuz olacağı için değil, daha da önemlisi daha iyi olacağı için. İşte denemeye değer üç mevsimsel kırıntı:

  1. Bahar: Ravent ve çilek
  2. Yaz: Şeftali ve yaban mersini
  3. Güz: Armut ve kızılcık

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski